KONYA / SELÇUKLU - Mimar Sinan İlkokulu

Tarihçe

2005 yılında Şeyh Şamil İlköğretim Okulu olarak açılan okulun ismi, 2006 yılında Selçuklu Mimar Sinan İlköğretim Okulu, 2012 yılında da Mimar Sinan İlkokulu olarak değiştirilmiştir.

2006 yılında eğitim ve öğretime açılan okulumuz  2021-2022 Eğitim- Öğretim yılından itibaren normal  eğitim öğretim hizmetine devam etmektedir.

39 derslik 50 Şubeden oluşan okulumuzun şube dağılımı şöyledir. Okul Öncesi 10 Şube, 1.2.3.4. Sınıflar 32 Şube,  Özel Eğitim 8 Şubedir.

Bunların dışında okulumuzun diğer birimleri şöyledir: Müdür odası 1 adet, Müdür Yardımcısı odası 3 adet, Öğretmenler odası 1 adet, Sistem  odası 1 adet, Rehberlik odası 2 adet, Hizmetli odası 1 adet, Veli Bekleme Odası 1 adet, Z- Kütüphane 1 adet, Beyin Egzersizi Akıl Oyunları Sınıf 1 adet, Bay ve Bayan Mescit 2 adet, Arşiv 1 adet, Eğitime Destek Odası 1 adet, Çok amaçlı Salon 1 adet, Kick Boks Solonu 1 adet, Toplantı Salonu 2 adet,  Fen  ve Teknoloji  Laboratuvarı 1 adet,Kantin 1 adet, Elektrik odası 1 adet, Depo 1 adet, Kazan Dairesi 1 adet, Su deposu 1 adet,  Giyinme odası 1 adet, diğer birimler 2 adet bulunmaktadır.

Okulumuz eğitim öğretim hizmetine başladığı ilk yıldan bu yana çağdaş eğitim-öğretimin gerekleri; uygun fiziksel mekânların temini, eğitim-öğretim araç ve gereçlerinin sağlanması, eğitim-öğretim ve yönetim süreç standartlarının belirlenmesi ve en güzel şekilde yürütülmesi konusunda Konya’da var olan İlkokulları içinde örnek teşkil etme yolunda güzel adımlar atmaktadır.

Yayın: 13.12.2012 - Güncelleme: 14.11.2023 11:38 - Görüntülenme: 8592